vrijdag 30 oktober 2009

Afgelopen week: vliegen, check, nieuw appartement en een auto...

Hallo iedereen!

Na een tijdje niets meer van me te hebben laten horen is het weer tijd voor een update vanuit Arizona. Waar we afgelopen week vooral mee zijn bezig geweest is -verrassend- vliegen. Het ging allemaal echter zo snel dat we niet echt veel tijd hadden om andere dingen te doen. We hebben afgelopen week 3 keer om 6.30 moeten vliegen (wat 3 uur de wekker betekent) en nog eens 2 keer om 8.00 (wat 5 uur wekker betekent). Dus als we dan tussen het leren door voor de volgende vlucht al wat tijd hadden, zijn we vooral wezen slapen en broodnodige zaken regelen zoals een nieuw appartement en een auto. (Zie foto's op picasa).

De auto hebben we van een paar KLS'ers overgenomen die nu alweer naar Nederland zijn omdat ze het traject hebben afgerond hier in de USA. Het is een Mercury Grand Marquis uit 1978(!) met een 7.4 liter V8 en 300 pk... veel Amerikaanser kan niet ;) maar ach, je bent maar 1 keer jong én in Amerika, dus wat maakt het uit... Het inparkeren vergt in het begin nog wel wat kunst want hij past maar moeilijk in de meeste parkeerplaatsen hier (en die zijn al groter dan in Nederland...)

Ook hebben we het afgelopen week voor elkaar gekregen om hun appartement over te nemen. Dat was ook nodig omdat we geen internet hadden en we in een kleiner appartement zaten. Erg fijn om nu in een appartement te zitten waarvan je weet dat we daar ook tot het eind blijven. Eerst was het nog onduidelijk of we samen met Jan en Shahane zouden verhuizen, maar uiteindelijk zijn we gewoon met z'n 4en tegelijk naar dit appartement gegaan, wel zo gezellig :D We hebben nu ook internet dus ik kan de blog ook wat vaker up to date houden alsmede wat meer op skype rondhangen voor de liefhebber ;)

Dan zijn we natuurlijk nog wezen vliegen. De eerste 10 beurtjes alweer afgewerkt. Helaas vond onze instructeur de crosswindlandingen nog niet helemaal gaan zoals ze horen dus voordat we ons 11e beurtje hadden (een check) kregen we nog een extra beurtje. Gelukkig hadden we 16 knopen crosswind (we mogen met instructeur maximaal 17 hebben) dus oefenen op crosswindlandingen was geen probleem! Na dit extra beurtje was de instructeur tevreden, dus we mochten op voor onze D11. Dat is een vlucht waarbij je aan een andere instructeur moet laten zien dat je klaar bent om solo te mogen gaan vliegen. Die vlucht hebben we vandaag gevlogen en gehaald! We hadden nog hoop dat we morgen meteen daadwerkelijk solo mogen, maar we staan niet op het schema, dus dan maar de stad in met een paar jongens ;)

De komende week gaan we waarschijnlijk onze eerste echte solo maken. Beurtje 12 bestaat uit eerst nog 3 "full stop taxi back's" (dan land je op de baan, en taxi je terug naar het begin om nog een keer een circuitje te draaien) en daarna stapt de instructeur uit om het zelf te laten zien. Nadat je dit gedaan hebt volgen er nog wat rituelen maar die bewaar ik natuurlijk voor de volgende keer ;). Vluchtje 13 is nog met een instructeur maar vanaf beurtje 14 ga je dan echt helemaal zelf en alleen de lucht in. Wat kijken we daar naar uit! Hopelijk worden we snel ingeroosterd!

Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen komende week!

Groet!